In de online Il Giornale van 8 mei 2020 bericht Giuseppe De Lorenzo Andrea Indini over een verstandige aanpak van covid-19 op basis van een idee van Dr. Luigi Cavanna: Coronavirus, il metodo che evita la strage: 'Nessun paziente è morto' – de methode die het bloedbad vermijdt: 'Geen enkele patiënt is overleden'.

Il ragionamento è logico: se il paziente in ospedale viene sottoposto a un trattamento basato su un antivirale e sull'idrossiclorochina (un antimalarico), tutti farmaci che si assumono per via orale, cosa ci impedisce di iniziare la cura all'insorgere di primi sintomi? "Ci siamo detti: cerchiamo di andare nelle case, non solo per la semplice visita ai malati, ma con tutto l’occorrente per curare la malattia tempestivamente".
De redenering is logisch: als de patiënt in een ziekenhuis wordt behandeld op basis van een antiviraal en hydroxychloroquine (een antimalariamiddel), allemaal geneesmiddelen die oraal worden ingenomen, wat weerhoudt ons er dan van om met de behandeling te beginnen wanneer de eerste symptomen zich voordoen? " We zeiden tegen onszelf: we streven ernaar naar de mensen thuis te gaan, niet alleen voor het simpele bezoek aan de zieken, maar met alles wat nodig is om de ziekte snel te genezen ".

Dit is ook de insteek van Dr. Zelenko – zie "Brandmeesters in crisistijd" –, zo snel mogelijk beginnen met de behandeling én voor kwetsbare groepen hydroxychloroquine gecombineerd met zinksulfaat om de ziekte te voorkomen.

Non vanno solo a visitare il paziente a casa o a fare il tampone, sono lì per curarlo come se fossero in ospedale. Con loro portano i Dpi, un termometro, i palmari per realizzare l’ecografia sul posto, un saturimetro, il tampone e un kit di farmaci già pronti all'uso. Compresa l’idrossiclorochina, già usata contro Sars e malaria.
Ze gaan niet alleen de patiënt thuis bezoeken of een uitstrijkje afnemen, ze zijn er om hem te behandelen alsof ze in het ziekenhuis zijn. Ze brengen de persoonlijke beschermingsmiddelen, een thermometer, instrumenten om ter plekke de echo uit te voeren, een oximeter, het wattenstaafje en een setje kant-en-klare medicijnen. Waaronder hydroxychloroquine, al gebruikt tegen SARS en malaria.

De "vroegtijdige thuisverzorging" is zeer effectief: "Mensen verslechteren niet, punt één: ze genezen en het meest belangrijke: ze gaan niet dood." Dr. Cavanna: "Van de 250 patiënten die thuis zijn behandeld, kan ik u vertellen dat geen van hen is overleden. Noch thuis, noch in het ziekenhuis. Hiervan is minder dan 5% in het ziekenhuis opgenomen en ze zijn allemaal naar huis teruggekeerd, de helft binnen een paar dagen".

Een belangrijk gevolg van deze aanpak is dat deze thuisbehandelde patiënten niet alleen snel genezen, maar ook nauwelijks ziekenhuisbedden bezetten. En daarmee vervalt een belangrijk argument van de lockdown, met name dat deze nodig zou zijn om de overbelasting van de intensive-care-capaciteit te voorkomen.

Met de dag worden de argumenten tegen de waanzinnige en rampzalige aanpak van de regering krachtiger en krachtiger.